Aktuality

INFOMBIL zastaví aj v tvojom meste!

Aktuality | Utorok, 05. Február 2008

obrazokChceš mať informácie, zábavu, bezplatný internet na námestí v tvojom meste? Informačný autobus bude križovať celé Slovensko. Využi možnosť stopnúť ho a zviesť sa po trase informácií pre mládež.

INFOMOBIL je autobus prerobený na účely poskytovania informačných a poradenských služieb pre mladých. V mobilnom Informačnom centre mladých majú záujemci k dispozícii 4 počítače na bezplatné pripojenie do internetu. Zároveň v informačnom autobuse nájde mládež propagačno-informačné materiály a odborného konzultanta, ktorý im poskytne informácie z oblasti práce v zahraničí, štúdia, prevencie HIV, či v otázkach drog spracované neformálnou a nenútenou metódou. obrazokMladí sa môžu dozvedieť viac z oblasti: sexuality , prevencie AIDS, práce v zahraničí, brigád, diskriminácie, Európskej únie či dobrovoľníckej služby. Nájdu informácie o jazykových kurzoch, ako správe zhodnotiť svoje skúsenosti a napísať životopis, či ako začať podnikať.

Jeho cieľom je v letných mesiacoch roku 2008 obísť celé Slovensko a priniesť informácie do regiónov, kde je možnosť prístupu k informáciám pre mladých sťažená.
Autobus sa zúčastní festivalov, mládežníckych zrazov, podujatí organizovaných pre mladých ľudí. V prípade, že máte záujem, aby INFOMOBIL neobišiel vaše, mesto akciu, či podujatie kontaktujte nás priamo na adrese mikulas.weiss@zipcem.sk, kde sa dozviete podrobnejšie informácie, alebo navštívte stránku http://www.infomobil.sk, s možnosťou v sekcii Dokumenty stiahnuť si tlačivá a informácie potrebné k hosťovaniu INFOMOBILU.

obrazokINFOMOBIL prevádzkuje Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR. Hlavnými partnermi projektu Infomobil sú Ministerstvo školstva SR a Konto Orange. Telekomunikačným partnerom projektu je spoločnosť Orange a.s.
Viac fotiek INFOMOBILU v sekcii fotogaléria.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v Slovenskej republike ( ZIPCeM) je reprezentant siete organizácií aktívne pracujúcich s informáciami pre mladých ľudí na Slovensku. V súčasnej dobe združujeme 21 Informačných centier mladých v mnohých regiónoch SR. 

Vyber si svoje Informačné centrum mladých