Aktuality

Medzinárodný deň výletov

SYTEV KN Spravodajstvo | Piatok, 05. Jún 2020

V piatok, 5. júna sme sa v rámci Dňa výletov spolu s ďalšími členmi KMMP vybrali navštíviť Trenčiansky hrad. O 9:45 sme sa z YC | Mládežníckej klubovne vybrali na stanicu, odkiaľ nám o desiatej išiel vlak do Trenčína. Cestu vlakom sme si krátili hraním kariet, alebo len tak, rozprávaním, alebo každý po svojom.

Síce stále u nás platia opatrenia proti koronavírusu, nič nám nebránilo v tom, aby sme mohli obdivovať precíznosť, s akou pracovali naši dávni predkovia na nástrojoch a predmetoch dennej potreby spred 10-tisíc rokov, až po 18. či 19. storočie, ktoré bolo reprezentované fascináciou rôznymi textíliami, drevom či porcelánom, ale aj obľubou v lovectve.



Prehliadka trvala asi 2 hodiny a prešli sme takmer každé zákutie hradu – od „čiernej kuchyne“, kde sa skladovali potraviny a víno, po izby, v ktorých sa jedlo či spalo, až po Matúšovu vežu, ktorá je dominantou hradu a je z nej vidno celé mesto i okolité kopce. Po prehliadke sme sa naobedovali a spoločne sme sa vybrali naspäť do Kysuckého Nového Mesta.

Táto aktivita boli súčasťou projektu „Svetové dni v meste“ podporeného z Európskej únie pod programom Európsky zbor solidarity, ktorý administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.



Vyber si svoje Informačné centrum mladých