Vzdelávanie

Naštartuj seba, aj svoje mesto. Príď na Štartér.

ZIPCeM novinky | Pondelok, 09. Marec 2020

obrazok
Čo všetko stihneš za dva dni? Nevieme. Ale vieme, čo všetko môžeš stihnúť na školení Štartér:
Zistíš, čo je to občianska spoločnosť a ako môže fungovať. Nájdeš dôvody, prečo je dôležité zapájať sa do diania vo svojom meste. Budeš vedieť s kým sa rozprávať, ako a prečo. Všetky aktivity prebiehajú neformálne a zážitkovo. A ľudia, ktorých tam stretneš, budú tvoja krvná skupina.

3. – 4. apríla 2020 sa stretneme v Penzióne Sidorovo na Štartéri – školení pre ambasádorov Štruktúrovaného dialógu. Je to vzdelávací program, akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Po trojdňovom vzdelávaní máš možnosť získať osvedčenie za praktickú aktivitu s mladými ľuďmi, samozrejme, s našou podporou, priamo na diskusnom stretnutí mladých ľudí a tvorcov politík. A takéto stretnutie môže byť aj u vás v meste. Zo školenia priamo do praxe? A prečo nie? Aj na tom sa môžeme dohodnúť na Štartéri.

Čo je to Štruktúrovaný dialóg a čo s tým má ambasádor? Štruktúrovaný dialóg je veľmi dobrý nástroj, keď je treba dosiahnuť nejakú zmenu. Zameriava sa na skutočné potreby mladých ľudí, o ktorých sa následne dozvedajú „dôležití dospelí“, teda ľudia, ktorí majú možnosť a právo život mladých meniť. Tento proces má niekoľko krokov, ktoré vedú až k reálnej zmene. Dáva priestor samotným mladým ľuďom vyjadriť svoje názory a postoje, spája ich v dialógu s tvorcami politík v spoločných iniciatívach a vytvára množstvo ďalších príležitostí na zlepšenie postavenia mladých v meste alebo obci, ale aj na národnej, až európskej úrovni.

Ako ambasádor môžeš byť súčasťou tohto celého. Vedieť viac o práci s mládežou a mládežníckej politike, vedieť, na koho sa obrátiť, ak chceš niečo zmeniť, a ako s kým komunikovať. Naučíš sa rozprávať s dôležitými dospelými, pýtať sa mladých. Vyskúšaš si simulovanú tlačovú besedu, alebo elevator speech.

Stačí sa len prihlásiť: https://bit.ly/2uSMXdk

Školenie vedú akreditované lektorky zo Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR, Lucia Macaláková a Juliana Martinková. O praxi v mládežníckej politike prídu porozprávať a inšpirovať mladí aktivisti z rôznych kútov Slovenska. Aj oni raz boli na Štartéri.

Tešíme sa na teba.

Kontakt: Mgr. Lucia Macaláková, ZIPCeM
E: , M:+421 911 183 383

Združenie Informačných a poradenských centier mladých sa venuje Štruktúrovanému dialógu a jeho aktivitám od roku 2014. Zrealizovali sme viac ako 50 diskusných stretnutí a 8 akreditovaných školení.
Táto aktivita je realizovaná vďaka podpore Európskej komisie, programu Erasmus+.

obrazok

Vyber si svoje Informačné centrum mladých